
Snart är våren här, och så även påsken och det tillhörande påsklovet. Passa på att krama ut det sista ur vintern genom att fly Stockholm till förmån för vackra och vårvintriga Åre!
Tillbringa några dagar på vad som räknas som förmodligen det bästa konferenshotellet i Åre, och njut av skidåkning, god mat och fantastiskt vacker natur. Vårskidåkning är det absolut bästa med milda temperaturer, strålande solsken och mjuk härlig snö!
Några av alla restauranger i Åre
Passa på att lyxa lite när du ändå är i Åre. Här finns flera fantastiska restauranger som är värda ett (eller flera) besök.
Vinbaren Åre är ett härligt ställe som serverar halvportioner fantastiskt genomtänkt och vällagad mat. Halvportioner är bra, för då kan du prova fler rätter. Till detta har de en diger vinlista med viner från hela världen.
Werséns erbjuder lokal mat som är lagad av ett kök med höga ambitioner. Fokus ligger på husmanskost men menyn erbjuder även pizza. Vinlistan lämnar inget övrigt att önska, och hos Werséns kan du bli sittande länge. Werséns tar inga bordsbokningar men om det skulle vara fullt när du kommer finns det en trevlig bar att vänta i, och deras drinklista gör att det nästan inte gör något om du får vänta ett tag.
På Supper i Åre har menyn en sydamerikansk touch, även om råvarorna är lokala och närproducerade i stor utsträckning. Beställ in flera rätter och dela på, och låt strupen svalkas av Suppers egen öl. Drinklistan är lång och innehåller många spännande cocktails att inleda middagen med.
Skidåkningen
Skidåkningen i Åre är välkänd och i år gick skid-VM i utförsåkning av stapeln här. Det finns utmanande åkning för den som kräver det, men även nybörjaren får plats. Om du tar en mini-semester här kan du göra som lokalbefolkningen – ta en “8 i 8:an”, det vill säga ta liften VM8:an klockan 8 på morgonen för att hinna med några åk innan arbetsdagen tar sin början (för dem).
Behöver du putsa upp tekniken, oavsett din nivå, finns det en skidskola där du också kan boka privatlektioner.