Ansiktsmasker du kan göra hemma

Idag vill vi dela med oss av några riktigt härliga recept på ansiktsmasker ni kan göra där hemma med några få, naturliga ingredienser. Vilket perfekt sätt att välkomna våren på! Välj mellan en kakao- och avokadomask med lite honung för en fuktåtergivande och lugnande mask eller äggvita- och citronmask för att eliminera pormaskar och rensa ut huden. Det är lika viktigt att ta brand hand om huden som det är att ha en bra cykelhjälm.

Vi börjar med den första fuktåtergivande masken som är en stor favorit bland våra kunder. Här behöver du en mosad avokadohalva, en matsked Manuka honung och en matsked ekologisk kakao. Mosa allting och blanda röran tills den är jämn och mjuk. Applicera den över hela ansiktet och lägg dig ner på en skön plats och vila i cirka en kvart.

Sätt gärna på en guidad meditation för extra avslappning och skölj sedan av masken med ljummet vatten. Eftersom kakao är en antioxidant passar det perfekt som komplement till Manuka honung, som är känt för sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

För att bli av med pormaskar tar du en äggvita och skummar upp den. Droppa sedan ner en tesked citronsaft och bre ut ett lager i ansiktet där du har problemområdet. Lägg på ett ark hushållspapper och sedan ett till lager av masken så att pappret fastnar. Låt det vila i en kvart medans du njuter av en skön meditation och skölj av med kallt vatten. Det är äggvitan som absorberar döda hudceller och överskott av olja som blockerar porerna. Citronen hjälper ytterligare med att rensa huden och berikar med C-vitamin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *