Ett annat sätt att se Stockholm

Stockholm är inte som andra städer. Du kanske inte tänker på det när du befinner dig  mitt i centrum, men ur ett fågelperspektiv framträder snabbt en annan bild, nämligen att Stockholm inte bara har en skärgård utan faktiskt är byggt mitt i skärgården.

Ta dig bort från centrum, lämna landbacken och upptäck Stockholm från vattnet och vi vågar lova att du får ett helt nytt perspektiv på vår huvudstad. Det är ingen slump att Stockholm ibland kallats nordens Venedig. Staden är faktiskt fullständigt omgiven och genomborrad av vattenleder som du kanske inte tänker så mycket på annars, men som aldrig är långt bort.

En båttur i Stockholm behöver inte vara krångligare än att du tar dig en tur med någon av lokaltrafiken färjor. Är du sugen på mer finns sedan mängder av långa och korta båtturer att välja och vraka mellan.

Se det gröna eller ta en tur under broarna

Ta en kunglig kanaltur längs Djurgårdskanalen och se de grönare delarna av Stockholm på en vacker och lärorik guidad tur som varar i nästan en timme, med en av båtarna som avgår från Strömkajen. Du får en historielektion och möjlighet att se Stockholm ur ett helt nytt perspektiv.

Eller varför inte färdas under Stockholms broar i en kanalbåt med takfönster och hänförande utsikt från vattenytan, på en rejäl, guidad tvåtimmarstur, som tar dig genom Slussen, förbi Djurgården och massor av andra sevärdheter innan du landar på Strömkajen, full av nya upplevelser.

Ta en avstickare vattenvägen

Ibland vill man bara bort en stund och vad passar väl bättre än att ta sig vattenvägen ut ur stan, till något lugnt och avlägset ställe. Ta en slottstur på Mälaren och besök Skokloster över dagen.

Eller öka adrenalinnivån istället! Dra på dig flytvästen och ta en fartfylld tur med RIB-båt genom Stockholms skärgård och se några av de 30000 öarna. På bara en timme kan du avverka mer av Stockholms skärgård än vad många andra gör på ett helt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *