Topp 5 sydamerikanska restauranger i Stockholm

Sydamerikansk mat har blivit en av de hetaste trenderna i Stockholm och det öppnas hela tiden nya, coola, trevliga och smakrika ställen. Man kan välja mellan enklare etablissemang till lyxigare varianter och det finns ett utbud som passar alla. Så gör en kulinarisk resa till exotiska länder som Argentina, Chile, Brasilien och Ecuador och njut av alla de delikatesserna som finns på menyn. Här följer en topp 5 lista på Stockholms bästa sydamerikanska restauranger.

Eatery Social Skanstull

När stjärnkocken Marcus Samuelssons öppnade Eatery Social Skanstull år 2016 var hans mål inte bara att bjuda på allehanda rätter från Sydamerika, utan att verkligen förmedla känslan av att man reser runt på denna spännande kontinent. Här blandas smaskiga hamburgare smaksatta med latinska kryddor med hemgjorda tortillas med härliga fyllningar. Lyxiga cocktails och mängder av tequila i barerna, allt till latinska tongångar.

Público

Hit kommer man för att både äta och dansa; restaurangen är samtidigt en populär klubb där folk kan dansa och ha kul efter en gedigen måltid bestående av oslagbara cheviches och tacos som alla serveras med passande dryckjom. Man har specialinriktat sig på Peru och Mexico, både när det kommer till menyn och inredningen och här blir det garanterat fest.

Supper

I Latinamerika sitter man inte bara med en egen huvudrätt utan delar på massor av smårätter i sällskap med familj och vänner. Det har man satsat på i restaurangen Supper där man sitter i stora soffgrupper och njuter av den delikata maten. Trendigt och retro på en gång, med coola drinkar och skön musik.

La Neta

För den som inte kan få nog av tacos är La Neta den perfekta platsen. Här gäller Mexico för hela slanten, med goda klassiker som tortilla, nachos och tacos som man sköljer ner med sydamerikansk öl. Enkelt och gott; en koncept som aldrig kan gå fel.

The Meat

Precis som namnet antyder är detta en renodlad köttrestaurang, där man bjuder på de bästa entrecôterna från karnivora länder som Argentina. Grillat för hela slanten, i en trevlig och social atmosfär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *