Ulla Winbladh

Stockholm är ett paradis för de som gillar mat; här finns det kulinariska upplevelser som passar även de mest kräsna smaklökar och man kan välja mellan världens alla kök. Det finns restauranger för hälsofreaks och gourméer, det finns billigt och dyrt, det finns traditionellt och trendigt som passar alla smaker. Om man vill äta klassisk svensk mat fullkomligen kryllar det av serveringar, men om man vill ha det där lilla extra, är Ulla Winbladh på Djurgården ett av de absolut bästa alternativen.

Det är mycket lätt att komma till denna restaurang då det är nära till buss, tunnelbana och spårvagnsstationer och den ligger i en omgivning med massor att se och uppleva: Djurgårdens vackra kanal, Skansen, Gröna Lund, Wasa-Museet, ABBA-museet, Liljevalls konsthallar och det stora Riksmuseet. Efter en lång dag här är Ulla Winbladh en fantastisk avslutning på dagen, eller varför inte en paus i mitten?

Så fort man kommer in i dessa klassiskt svenskt inredda lokaler, med vackra, lätta möbler och stora fönster som får restaurangen att bada i ljus, så känns det som om man befinner sig i en Carl Larsson-tavla. Servicen är trevlig och personalen mycket kunnig och rekommenderar gärna både menyn och goda viner att ackompanjera den utsökta maten här. Det är inte för inte som både kungar och vanligt folk regelbundet har gästat detta värdshus sedan år 1897!

För den som gillar det Skandinaviska köket, fast lagat på mästerkocksätt, så är detta en restaurang man kommer vilja komma tillbaka till om och om igen. Lätta fiskrätter, saftiga köttmiddagar, soppor med nybakat bröd och en dessertmeny som man absolut måste lämna lite rum för att inte missa med sina chokladsuffleer, sorbeter och frukttårtor. Ulla Winbladh är en av Stockholms populäraste restauranger, så se till att boka bord i förväg – du kommer garanterat inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *