Kubanskt kök mitt i stan

När man är i Stockholm finns det oerhört mycket att se och göra och en stor del av upplevelsen ligger i stadens många restauranger. Här finns det ett sortiment utan like och det finns garanterat något för alla. Man kan välja att äta traditionellt svenskt, inspirerande indiskt, överdådigt amerikanskt eller passionerat latinskt; ingenting är omöjligt och alla är välkomna.

För den som gillar lite mer exotiska tongångar är det roliga och fantastiskt smakrika Paladar de Cuba & Havana något utöver det ordinära. Här har man valt att flytta Kuba till Stockholm med en spännande inredning, över 300 olika sorters rom och en meny som lockar med alla sina frestelser. Man anordnar också olika specialevents som romprovning varje månad, vilket är så populärt att man måste boka långt i förväg.

Det kubanska köket är en underbar blandning av kulörer och kryddor och här blandar man frukt, grön och kött huller om buller. Man kan äta friterade matbananer, Hemingways entrecote med bönsalsa, tonfisk med melon och jordnötsris liksom romflamberade efterrätter med exotiska sorbeer. Menyn är så rik och omväxlande att man redan under det första besöket vill boka nästa!

Man bör heller inte missa det enorma utbudet av rom! Här kan man prova på spännande drinkar som alla bygger på Kubas nationaldryck, och man har namn som Fidel Castro, Che Guevara och Presidente att erbjuda: alla med olika typer av rom som man annars måste åka runt halva jordklotet för att få prova.

Detta är en restaurang för människor som tycker att det är roligt och intressant med andra kulturer och inredningen är sannerligen mysig. Man har till och med lagt stor möda på badrummen så att känslan av att man verkligen befinner sig i Karibien följer med överallt. Har du väl gått igenom dörrarna på Paladar De Cuba & Havana kommer du garanterat vilja komma tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *