Ta paus från Stockholm – Åk till snön

Stockholm är staden som har allt, eller i alla fall det mesta, men ibland kan det vara skönt att ta en paus och sticka iväg. Varför inte lämna stan och ta sig ett par dagar i snön?

Hammarbybacken är ett trevligt vinterinslag i Stockholm, som lockar många, både unga och gamla, under härliga vinterdagar. Men att ta mer än några få åk i den korta backen blir snabbt ganska tjatigt. Mycket lift och lite åka. Ganska snabbt blir du sugen på after ski i stan istället, eller kanske lite större berg.

Idre bra för den bilburne

Idre fjäll är en stor anläggning med långa, stora backar och gott om plats i liftarna. Där finns skidåkning för alla smaker, i svårighetsgrader det lätta, gröna, till det mörkaste svarta, med Chocken – Sveriges brantaste markerade nedfart – som kronan på verket. Idre fjäll, med sitt läge i Dalarna ligger dessutom bra till inom rimligt avstånd från Stockholm för att vara en rimlig weekend-destination.
Men Idre är bara ett bra alternativ om du är bilburen. För barnfamiljen passar det många gånger perfekt, men för dig som bor centralt och transporterar dig på annat sätt blir det genast en besvärligare resa.

Åre – Alpin åkning precis vid järnvägen

Kliv på nattåget på Stockholms central och vakna utvilad i Jämtländska åre, redo för en underbar dag i skidbackarna. Det är ingen fantasi. Det är på riktigt. Anrika Åre bjuder på det bästa Sverige kan erbjuda i form av skidåkning och är inte längre bort än en resa med nattåget.
Köp tågbiljett med sov- eller liggplats och boka hotell i Åre, och du har en oförglömlig helg, långweekend eller vecka framför dig, inom bekvämt avstånd från Stockholm City.

Alperna över helgen?

Störst är förstås bäst. Det gäller i synnerhet skidåkning. För dig med stora ambitioner är det förstås Alperna som gäller, även för en kortare weekendresa. Från Arlanda når du enkelt Genève på några timmar och har därefter franska och schweiziska alperna framför dina fötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *